Екскурзия Велико Търново

Оферта за екскурзия

,,Велико Търново и Дряново-през вековете‘‘

3 дни /2 нощувки

/Място на заминаване и прибиране-ул.Царевец-1 /до дентална клиника,,Матееви‘‘/

Дата: 01.11-03.11.2018г.

Цена: 150 лв.

Програма:

Първи ден : - 08.30ч. Отпътуваме посока Велико Търново, с пристигането в Старопрестолния град ще се посети  Архитектурно - музейния  резерват ,,Царевец ‘‘, разположен на едноименния хълм в старата част на града. След  като през 1185г, Търново е провъзгласено за столица на Второто българско царство Царевец се превръща в главно укрепление, на държавата и дом на аристокрацията. Повече от два века града е средище на политическия  и  културен  живот на държавата, което го прави един от най-големите градове на Балканите, а крепостта,  най-важната за България. След  посещението на крепостта ,,Царевец ‘‘ се отправяме към  църквата ,,Св. Четиридесет  мъченици  ‘‘, тя е построена от Цар Йоан Асен II    в чест на победата над Теодор Комнин през 1230г. Тази църква е, като ,,хранилище на българското ‘‘, тук се намират едни от най-емблематичните паметници от историята ни. Църквата е свидетел и на много събития от по- новата ни история, най-значимото сред , които е обявяването независимостта на България -  22 септември 1908г.

В ранния следобед пристигане в хотела и настаняване, следва освежаваща почивка, вечеря и подготовка за посещение на Аудиовизуалния спектакъл ,,Звук и светлина ‘‘. След приключване на светлинното шоу, вечерна разходка и прибиране в хотела за нощувка.

 Втори ден: Закуска. Около 09ч. ще се отправим към Парк - музея на миниатюрите, разположен на площ от 11000 кв.м. в подножието на крепостта ,, Царевец ‘‘. В парка са разположени около 80 макета на знакови исторически и природни забележителности от България. След  разглеждането на макетите ще се посети  музея на восъчните фигури ,,Царевград Търнов‘‘. Ще се разгледа една композиция от 28 скулптури и стенописи представящи исторически личности и  знакови събития от периода на Втората българска държава и най-вече величието на Търновград при управлението на династията Асеневци. Следва разходка из ,, Самоводската чаршия‘‘. Ранния след обяд отпътуване за Дряново, с пристигането в града ще посети  музея на Колю Фичето - гениалния строител от времето на Възраждането. Следва настаняване в хотел и кратка почивка, след което ще се направи разходка през града до моста над река Дряновска построен от Колю Фичето в средата на 19 век. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

 Трети ден: Закуска, 09.30ч. посещение на Дряновски манастир – построен в началото на 13 век. Манастирът е средище на българската просвета и култура през вековете, играе основна роля в подготовката на Априлското въстание. След манастира ще посетим пещерата ,,Бачо Киро‘‘, която се намира в непосредствена близост и е първата благоустроена за посетители  пещера у нас. Връщаме се в хотела,  обяд. Отпътуване за Варна.

 

 

 

 

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус.3*/4*.
 • две нощувки /една в Търново и една в Дряново в хотели 3*/
 • изхранване-закуска, обяд, вечеря – на сет меню.

 Цената не включва:

 • разходи от личен характер.
 • входни такси на посещаваните обекти:
  • Архитектурен резерват,,Царевец‘‘ –възр.-6лв.; учащи-2лв.
  • Църква,,Св. Четиридесет мъченици‘‘ –възр.-6лв. ;учащи-2лв. /беседа-10лв./
  • Музей на восъчните фигури –възр.-10лв. ;учащи-5лв. /беседа-10лв./
  • Парк-музей на миниатюрите –възр.-10лв.;учащи-5лв./беседа-10лв/
  • Дряновски манастир и музей ,,Колю Фичето‘‘- възр.-2лв. ; учащи – 1лв. /беседа-3лв/
  • Пещера ,,Бачо Киро‘‘ – възр.-3лв. ; учащи-2лв.

Забележка: Програмата е примерна и търпи промени относно времето и последователността на обявените за посещение обекти.Обявените входни такси са актуални към момента на изготвяне на офертата.

                               Телефон за връзка: 0887539528